tisdag 26 maj 2009

Kanske en tröst iallafall ;-)


Sitter just nu och suktar över tyger på både Stoff och Stil, Panduro och några andra sidor. Har alldeles fullt av tyger i skåpen och egentligen är tygkassan skral....men det finns ju så många fina.
Kanske detta kan vara en tröst för någon mer tygjunkie :-)

måndag 25 maj 2009

Retrokeps får en arvinge...


Bland V´s pappas gamla bebiskläder hittade jag en underbar keps i trikå. Denna gav mig inspirationen att börja rita av och göra egna mönster. Resultatet blev en bilkeps till V.
Med vliseline i skärmen fick jag stadgan.
Jättenöjd med resultatet fast jag fick sprätta en del eftersom några bilar hamnade upp och ner pga den sena timmen. Varför skall jag alltid börja sy så sent på kvällen?
Nu äntligen "vågar" jag sy även utan mönster...jag kan flyga- jag är inte rädd ;-)

söndag 24 maj 2009

Du kan faktiskt vara med och förändra världen!


Hjälp världens mammor och skänk ett bidrag till Röda Korset!

Vart går pengarna?
Intäkten från Rädda Mammorna-kampanjen hjälper mammor och andra offer som drabbats av krig. Kampanjen finansierar dels internationella insatser i DR Kongo, södra Sudan, Jemen, Liberia och Västbanken och dels verksamhet i Sverige såsom familjeåterförening för familjemedlemmar som splittrats på grund av krig och konflikt, efterforskning av saknade anhöriga, stöd till asylsökande och Röda Korsets behandlingscenter för torterade flyktingar.
Vad är Blogguppropet?
Blogguppropet är till för att visa att bloggare i Sverige är en folkrörelse att räkna med. Vi vill att så många som möjligt ska visa att man bryr sig genom att stödja Röda korsets insamling till förmån för Rädda Mammorna. Alla pengar som samlas in via blogguppropet går till Rädda Mammornas insamling.

fredag 22 maj 2009

Min första beställning!


Åhh glädjen var stor och chocken nästa likadan. När jag för någon vecka sedan fick förfrågan om jag tar beställningar på mössor. Det var en av V´s dagisfröknar som ville beställa en Flodis-mössa till en lite nyfödd bebis.  Självklart sa jag! Hem och leta upp V´s första mössa för rita mönster...
Hjälp vad små dom var! Har han verkligen varit så liten...?
Beställaren ville ha det limegröna Flodistyget och strutmodell på mössan.
Lite knixigt att få fast mitt märke på den lillalilla mössan och sedan få in den i symaskinen utan att märket skulle hamna snett. Men då slog det mig att jag läst i någon blogg om temporärt spray lim (tack till dig vem det nu var). Letade igenom mitt tygskåp eftersom jag visste att någonstans fanns resterna av snabbfållningsband från Ikea. Mycket riktigt -den som spar han har! Ett uttryck min sambo inte är lika förtjust i som jag ;-)
Nu var det inga som helst problem med att sy fast märket.
Leverans idag och förhoppning om att mössan passar den nya lilla världmedborgaren!
Med på bilden är min lilla V i sin Flodis-mössa- han är min vandrande reklampelare på dagis :-D

Jag är med och tävlar om dessa fina set hos Retro Elephant

Kapitlet skötväska avslutat!


När vi köpte våran barnvagn var jag och sambon rörande överrens om att det skulle vara samma märke på väskan som på vagnen. Det var ju ett bra märke...
Men denna väska har orsakat så mycket irritation -eftersom den som jag hävdar måste varit ritad av en man. En mer opraktisk skötväska har nog aldrig skådats!
Hela väskan var ett enda stort fack med ett lock på sidan som inte hade någon som helst funktion. Allting hamnade i botten och man hittade aldrig vad man skulle ha. 2 små ynka nätfack på sidorna där i princip ingenting fick plats. Och det är ju först när man fått barn man inser hur mycket som skall med...
En sen natt tog jag tjuren vid hornen och satte igång med en ny och färgglad skötväska.
Kollade lite på ett känt dyrt märke, skissade, la till fack jag ville ha och började klippa i tyget.
Allt utan mönster och på måfå.
3 tim senare var den klar :-) Och nu hittar jag matburkar, extra nappen och den hänger stadigt på barnvagnshandtaget med hjälp av 2 tryckknappar. Och med ett fack på baksidan med plats för A4

Material:
Svart tyg -arvegods från 50-60 talet. Lite randigt i strukturen.
Orange tyg från Ikea.
Axelrem,tryckknappar inköpt på sybehörsaffären.

Mönster: Ur eget huvud

torsdag 21 maj 2009

Ja, då var man på banan ;-)

Har funderat länge och väl på om jag skall börja blogga.
Med lite påtryckningar och glada tillrop från andra sybloggare så föll jag äntligen till föga ;-)
Här skall det bli blogga av! Spänn fast er så kör vi ;-)