torsdag 9 juli 2009

Retrolinne blev en Alfons...



Igår kväll bjöd farmor & farfar på grillkväll i deras uterum. Viggos stora favorit -kusinen Filip från Huskvarna är här och hälsar på. Mycket god mat, grillade mashmallows och bus blev det!
När vi kom hem hade jag en oerhör sylust och satte äntligen saxen i mitt fina bruna elefanttyg från Jofotex. Har varit lite "småsnål" med detta tyg och ville inte "slösa" det på fel projekt.
Sambon hade ett par sparkbyxor i samma tyg 1975 och jag blev så glad när det började produceras igen.
Men nu hade jag inspiration att sy ett sommarlinne till V!
Jag klippte och sydde. Sambon kom och sa godnatt. Jag fortsatte sy...slängde ett öga på klockan. Ja den var ju bara 23 - det är ju lugnt! Sydde lite till -susade över till dator och skrev lite på Facebook. Och då inser jag att klockan inte alls varit 23 utan 24.00! Och det var ju en timme sedan...Hmmm, glömt att ställa om väggklockan till sommartid eller !?!
Men jag skulle ju bara sy det sista...jag kör på! Muddar i turkost från Skroten. Är nog ganska trött ändå och drar lite för bra i mudden. Blir lite konstigt...orka inte sprätta! Bara lite till...jag skall bara sätta på mitt märke oxå...
Klockan hinner att bli 2.00 innan mitt linne är klart! Men jag blir nöjd ändå och känner att det var helt rätt projekt att slösa tyget på ;-)
Imorse kunde man tro att det var någon annan som varit uppe halva natten -fick dra upp V till dagis. En riktig sömntuta! Märks att semestern närmar sig - bara 2 dagar kvar på dagis, 3 dagar jobb för mamma och pappa har 4 dagar kvar sedan drar vi till kusten.

söndag 5 juli 2009

Solhatt




Har sett på så många bloggar om solhattar att jag var bara tvungen att sy en själv.
Och det gav garanterat mersmak! Sedan att vi fick ett underbart solhattsväder gjorde ju inte saken sämre!!!
Idag fick V inviga den första sydd efter mönster i "100 lätta ideér" från 1981
Det mönstrade tyget är ett örngott jag köpt på secodhand. Det gula fodret är ett örngott jag sytt i slöjden (för typ 100 år sedan) och som bara blivit liggande.
V verkade nöjd även om den åkte i plurret några gånger :-)

lördag 4 juli 2009

En liiiiiten klänning




Har vänner som har fick en liten tjej för några veckor sedan . Och har man som jag en kille - så blir man överlycklig när man ääääntligen får sy en liten klänning.
Modellen har jag fått mönster och inspiration från nätet - kommer tyvärr inte ihåg vilken blogg. (Tackar ändå!)
Tyget har jag köpt för ett bra tag sedan på Ikea och jag fullkomligt älskar det. Det röda kantbandet kommer från en gammal nedlagd sömmerskeateljé.
Klänningen är i strl 50 och jag är rädd att den nu har blivit för liten -så det lär nog bli en ny klänning i samma tyg och en storlek större. Och så hoppas vi på en tjej i nästa stora mage - när nu storken orkar sig masa sig hit. ;-) (BF 27/6)

fredag 3 juli 2009

Äntligen fungerande internet!



Har lidit av svår internet-brist...Vårat Adsl modem havererade och Telia tog lång tid på sig att skicka ett nytt.
Ja, det är ett I-landsproblem. Jag vet!!!
Men det är ju först när det är borta man inser hur mycket man gör via nätet idagens läge. Betala räkningar, mailar, bloggar, Facebookar, letar telefonnummer ja listan kan göras lång. Men inte har jag fått en massa annat gjort trots detta - knappt sytt ett stygn. Men till min lilla mor blev det en brödkorg i allafall med passande innehåll.
Fodrad med blått linnetyg och vadd - så frallorna håller sig varma. Och utvändigt ett randigt tyg från Borås Textil.
Försökte fotografera samtidigt som ett litet klåfingrigt troll var i farten ;-)
Roligt var att min lillebror blev förtjust i den och ville ha en likadan korg.
Inspiration från http://www.tvillingtand.se/